Business intelligence & big data recruitment

Front-end developer vacatures in Emmen

Front-end developer

Zie alle vacatures

De front-end developer is verantwoordelijk voor de voorkant (front-end) van een website, programma of applicatie. Hij is de schakel tussen het design en de software die nodig is om het te laten functioneren. Denk hierbij aan technische aspecten maar ook de gebruikersvriendelijkheid en toegankelijkheid. Front-end developers specialiseren zich meestal in een specifieke programmeertaal of framework, er zijn bijvoorbeeld .NET, PHP, Java en C++ front-end developers. De meest voorkomende front-end developers werken gebruik van de programmeertalen HTML, Javascript en CSS. 

Een front-end developer krijgt met verschillende vraagstukken te maken zoals:

  • Wat is de beste manier om Content Management Systeem templates te bouwen?
  • Welke speciale afbeeldingen en animaties gebruik je (bijvoorbeeld Flash, Javascript of SVG (Scalable Vector Graphics))?
  • Hoe ga je om met browserverschillen tussen bijvoorbeeld Chrome en Safari?
Opleidingen die een front-end developer bij voorkeur doorlopen moet hebben zijn: 
  • Informatica (hbo/wo)
  • Computer Science (wo)
  • Technische Informatica (hbo/wo)
Op zoek naar een uitdagende front-end developer functie? Spilberg helpt je graag op weg met haar uitdagende vacatures. Bekijk ons overzicht en solliciteer direct! 

Emmen

Emmen, de stad in het centrum van de provincie Drenthe, staat bekend om haar vlinders, groene centrum en de mooie opbouw qua woonplaatsen. De nieuwe wijken zijn op grote afstand van het centrum gebouwd waardoor Emmen ordelijk en ruim is. Emmen heeft veel te bieden en is een heerlijke plek om te wonen en werken. Nooit een geschikte IT development vacature in Emmen kunnen vinden? Spilberg is hier om jou te helpen! Bekijk snel ons vacature overzicht en vind jouw droombaan!