Business intelligence & big data recruitment

Front-end developer vacatures in Hoogeveen

Front-end developer

Zie alle vacatures

De front-end developer is verantwoordelijk voor de voorkant (front-end) van een website, programma of applicatie. Hij is de schakel tussen het design en de software die nodig is om het te laten functioneren. Denk hierbij aan technische aspecten maar ook de gebruikersvriendelijkheid en toegankelijkheid. Front-end developers specialiseren zich meestal in een specifieke programmeertaal of framework, er zijn bijvoorbeeld .NET, PHP, Java en C++ front-end developers. De meest voorkomende front-end developers werken gebruik van de programmeertalen HTML, Javascript en CSS. 

Een front-end developer krijgt met verschillende vraagstukken te maken zoals:

  • Wat is de beste manier om Content Management Systeem templates te bouwen?
  • Welke speciale afbeeldingen en animaties gebruik je (bijvoorbeeld Flash, Javascript of SVG (Scalable Vector Graphics))?
  • Hoe ga je om met browserverschillen tussen bijvoorbeeld Chrome en Safari?
Opleidingen die een front-end developer bij voorkeur doorlopen moet hebben zijn: 
  • Informatica (hbo/wo)
  • Computer Science (wo)
  • Technische Informatica (hbo/wo)
Op zoek naar een uitdagende front-end developer functie? Spilberg helpt je graag op weg met haar uitdagende vacatures. Bekijk ons overzicht en solliciteer direct! 

Hoogeveen

Hoogeveen is met circa 55.000 inwoners een kleine stad in de provincie Drenthe. Hoogeveen heeft meerdere malen de prijs voor beste binnenstad gewonnen dus jezelf vermaken in Hoogeveen is simpel. Hoogeveen heeft een prachtige ligging aan de rand van natuurgebieden in Drenthe. Het is een unieke plek om te werken binnen een bosrijke omgeving. Enthousiast geworden? Spilberg heeft uitdagende IT development vacatures in Hoogeveen. Bekijk ze en solliciteer direct!