blog spilberg in een nieuw jasje

Spilberg in een nieuw jasje

spilberg, blog, website ...

(Click here for English)

Spilberg in een nieuw jasje, maar waarom? Ontevreden zijn we niet, maar er is altijd ruimte voor verbetering, nietwaar? Het nieuwe Spilberg wil meer interactie met jou als development hero. Onze website moet jou aanspreken. Vandaar dat we met de nieuwste technieken zoals framework GreenSock een fonkelnieuw platform voor jou gebouwd hebben. Nou ja, wij… met behulp van twee geniale developers dan. Onze eigen UX designer Bianca bedacht het ontwerp en zij gingen ermee aan de slag. Een hele uitdaging!

Een update voor jou over wat er verandert, waarom het verandert en wat je van het nieuwe Spilberg mag verwachten. We hebben veel tofs voor je in petto: beloofd!

Voor en door developers

We streven met het nieuwe Spilberg naar meer dynamiek en techniek. Ons nieuwe platform moet jou als developer aanspreken, jij staat in het middelpunt. Spilberg was een simpele eendimensionale website (you got us there!) die we omgetoverd hebben tot een meerdimensionaal platform. We willen beter matchen met de IT development-cultuur en leven ons daarom in in jou. De website moet een aantrekkelijk platform zijn voor zowel front- als backend developers, tegelijkertijd moet het andere IT-specialisten minder aanspreken. Het is voor en door developers ontwikkeld. Bovendien is de nieuwe website meer dan slechts ons visitekaartje. We hebben nagedacht over hoe we Spilberg zo kunnen branden om er nóg meer voor je te zijn. Jij bent technisch geïnteresseerd, dus de website is ons eerste uithangbord, maar we denken verder. Het stopt niet bij slechts een nieuwe website, er gaat meer gebeuren… We willen laten zien dat we kennis in huis hebben, dat we jullie begrijpen, dat we beter communiceren met developers en dat we openstaan voor feedback. 

Meer dan slechts recruitment

Wellicht is het je al opgevallen: ‘recruitment’ is verdwenen uit ons logo. Dat is namelijk enkel een onderdeel van ons werk, we doen meer. We gaan voor langetermijnrelaties met developers. Waar jij de development hero bent, willen wij je ondersteuning bieden als je sidekick. Zie ons als Robin van Batman: zonder ons red je het ook, maar wij maken het iets aangenamer voor je en we helpen je net een stapje verder. Onze geëxamineerde sidekicks krijgen allemaal een persoonlijke pagina. Dit zorgt voor meer transparantie en zo kun jij zelf een keuze maken over met wie je zou willen sparren over je carrièremogelijkheden.

Technische topics, blogs en events

Onder het motto sharing is caring voorzien we je graag van interessante blogs, feitjes, vacatures en ander nieuws uit de development-wereld. We introduceren een blog om je op de hoogte te houden van alles wat jou als development hero interesseert. Om laagdrempelig met elkaar te communiceren, hebben we een live chat en organiseren we events. Zo ben je welkom bij de maandelijkse meet-ups in ons gezellige IT Dev Café met pizza’s en technische topics waar we inspirerende sprekers aan het woord laten. We hechten veel waarde aan kennisdeling met als doel elkaar te inspireren en om onze kennis en dienstverlening te verbeteren. Last but not least: we bemiddelen IT-development functies en helpen je met onze relevante marktkennis bij het vinden van de uitdaging die bij je past. De gespecialiseerde IT-recruitmentservice die je van ons gewend bent dus! 

Technische snufjes

Onze UX designer Bianca Zijtsel is verantwoordelijk voor de schuine grid en de technische snufjes op ons nieuwe platform, waaronder de front- en backend toggle. Deze toggle staat niet alleen symbool voor de twee versies van ons platform, maar hiermee willen we laten zien dat we begrijpen dat niet alle developers hetzelfde zijn. “Met het vernieuwde Spilberg willen we recruitment anders insteken en kennisgericht te werk gaan. De grootste uitdaging is ook: hoe laten we met het design zien dat wij het écht anders doen - zonder dat het een verkooppraatje wordt”, vertelt Bianca Zijtsel.

Een karakteristiek logo

Het logo is dan ook niet uit de lucht komen vallen. Onze UX designer licht haar keuzes toe: “De basisvorm van het logo is </>. De toepasselijke HTML tags vergen geen verdere uitleg, denken we. De schuine streep staat voor het verbinden. Wij van Spilberg verbinden de development hero met een geschikt bedrijf waar hij kan ontplooien als IT-ontwikkelaar. De datastroom in het midden van het logo zorgt voor twee bergen met een weerspiegeling. Frontend staat voor de bovenkant en backend voor de onderkant. De kleuren die we in het logo gebruiken, komen je waarschijnlijk bekend voor. Ze komen uit een tekst-editor waar development heroes hun codes in schrijven.”

De lat ligt hoog

We hebben de lat hoog gelegd voor Bianca: ontwerp een website waarvan developers zich afvragen hoe we dat gedaan hebben. “Iets schuin zetten op een website was tot voor kort een ingewikkelde opgave. Door de trends in de gaten te houden, zag ik het schuine design ontstaan. Ik ben aan de slag gegaan met het design en ik heb een grid gemaakt dat gebaseerd is op het logo. Met de nieuwste technieken is het mogelijk om alles schuin te zetten, maar het is niet eenvoudig. Deze techniek is nieuw en er is weinig documentatie over. Bovendien hebben developers het nog niet vaak ontwikkeld. Ik ben blij dat het gelukt is, dat geeft mij voldoening en ik hoop dat het de development heroes opvalt."

Laat van je horen!

De voornaamste verandering is dat we niet alleen maar vacatures uitzenden. We delen kennis, maar we vragen ook meteen feedback. UX designer Bianca licht toe: “Eerlijk is eerlijk. Ik ben een perfectionist en met de punten die ik nog op mijn lijstje heb staan, kunnen we de website optimaliseren. Mocht jij nog interessante toevoegingen hebben, dan zijn die natuurlijk van harte welkom!” We weten dat jij ook perfectionistisch bent. Heb je nu al verbeterpunten? Neem contact met ons op.