Mobile revolution

Meetup mobile revolution

meetup, recap, spilberg ...

Het stijgende gebruik van mobiele telefoons was een echte game changer voor developers. En nu is er Swift, een hele nieuwe taal om iOS apps te ontwikkelen. Maar is deze nieuwe taal ook echt beter? En als het op A/B testen aankomt, hoe kun je dat dan het beste doen voor apps. We gingen op zoek naar antwoorden in de afgelopen meetup.

Sidney de Koning: Swift revolution

Swift is meer dan een leuke playground app op je Ipad, het is een nieuwe taal die de manier waarop we iOS apps ontwikkelen heeft veranderd. Het voordeel van Swift? Je hoeft niet de legacyin objective C uit het raam te gooien. Je kunt zelfs verder bouwen op de code die je al hebt, dit betekent dat het dus ook een stuk makkelijker is om je baas te overtuigen van deze stap.

Een van de aanwezigen had precies dit gedaan maar liep wel tegen een probleem aan. Het compilen duurde namelijk ontzettend lang wanneer je de twee talen combineert. Gelukkig had Sidney hier een goede tip voor: wanneer je de app compiled voor testen en debuggen kun je DWARF en dSIM uitzetten. Dit hoef je namelijk alleen aan te zetten voor de release build en scheelt je een hoop tijd tijdens het compilen.

Ben je nog geen Swift developer maar wil je er wel mee aan de slag? De Swift Playground app op de IPad is een goede manier om jezelf bekend te maken met deze nieuwe taal. Hoef je niet perse een visuele output? Dan kun je ook spelen met Swift via Repl.

De slides van deze presentatie kun je hier vinden.

Mauricio T Zaquia over A/B testing voor mobile

Mauricio werkt voor Booking.com en heeft op dit moment meer dan 200 actieve A/B test lopen. Niemand beter dan hij kan ons dus wat meer leren over de best practices wanneer het aankomt op A/B testen voor mobiele devices. Tijdens zijn presentatie vertelde hij meer over zijn ervaringen én over hoe hij een succesvolle test opzet. Een van de belangrijkste tips voor mobiele apps is om je variabelen niet zo groot te maken dat je niet precies kunt aangeven waar het veranderde gedrag vandaan komt, maar ook niet zo klein dat je telkens een nieuwe app moet aanbieden in de appstore.

Wanneer je met A/B testen wilt beginnen maar geen eigen dashboard wilt bouwen om dit allemaal te monitoren kun je een bestaand dashboard gebruiken. Mauricio zou een van de volgende aanraden:

  1. Splitforce
  2. Apptimize
  3. Optimizer

De slides van deze presentatie kun je hier vinden.

Jammer dat je het gemist hebt?

Geen zorgen, er is altijd een volgende editie! Bij de volgende meetup bespreken we Java & Scala drops in the cloud. Waar je sowieso op kunt rekenen? Dat we weer inspirerende sprekers, lekkere burgers en ijskoude biertjes voor je klaar hebben staan. Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan hier in via onze Meetup pagina. Heb je feedback over een gehouden Meetup, of heb je suggesties voor toekomstige Meetups?