React vs. Angular

The battle of the Titans: React vs. Angular

meetup, recap, itdevcafe ...

Ondanks dat de mussen van de daken vielen was het vorige week maandag razend druk tijdens de maandelijkse meetup van het  IT Dev Café van Spilberg. Maar liefst 65 Development Heroes werden onder het genot van overheerlijke hamburgers, pizza’s én een ijskoud biertje meegenomen in de wondere wereld van React en Angular 2. Benieuwd wat er werd besproken? Lees dan gauw verder.

Gabriel Gottgrtroy Zigolis: Building large scale Apps

Aan Gabriel de eer om de meetup af te trappen met zijn presentatie over Angular 2. Gabriel is een Griekse Braziliaan en werkt bij Airfrance-KLM als Sr. Frontend Engineer. Op dit moment is hij bezig met een spannende uitdaging: het bouwen van een nieuw boekingsplatform op basis van Angular 2, TypeScript, GraphQL en NPM.

De presentatie van Gabriel ging over de ontwikkeling van grootschalige apps met Angular 2 en verwante frameworks. Gabriel nam tijdens zijn presentatie het publiek mee in alle problemen en ontdekkingen die hij ondervond tijdens de bouw van het nieuwe boekingsplatform voor Airfrance-KLM. Het beste onderdeel van het nieuwe boekingsplatform is het gebruik GraphQL (een querytaal voor API’s), aldus Gabriel. Waarom? GraphQL heeft een goede koppeling met Facebook, geeft alleen data wat je écht nodig hebt én het bespaart veel geld. Opvallend was dat slechts één persoon uit het publiek ook werkt met GraphQL … Werk jij al met GraphQL? We zijn benieuwd.

Robin van der Vleuten: Reactive programming in React

Na een welverdiende pauze waarin bitterballen, kaasstengels en ijskoude biertjes werden verorberd, was het tijd voor de presentatie van Robin. Robin heeft acht jaar ervaring als fullstack developer. Het grootste gedeelte van de week is hij werkzaam als freelance fullstack developer. Daarnaast heeft hij vorig jaar zij eigen bedrijf, The Webstronauts, opgericht. The Webstronauts is een startup dat waanzinnig mooie én zeer toegankelijke apps bouwt. Wát een geluk dat deze bezige bij nog een gaatje in zijn agenda vond om een presentatie te houden over React!

Facebook heeft React ontwikkeld omdat ze vonden dat de beschikbare JavaScript frameworks niet de juiste structuur, onderhoudbaarheid en performance voortbrengen. React is voor iedereen beschikbaar en wordt door verschillende grote bedrijven gebruikt, zoals Dropbox en Wehkamp. Wat React zo goed maakt? Dat is volgens Robin de specifieke focus op interactie en user interface.

Meer weten over React? Klik hier voor de presentatie.

Jammer dat je het gemist hebt?

Geen zorgen, er is altijd een volgende editie! Waar je sowieso op kunt rekenen in een volgende editie? Inspirerende sprekers en hernieuwde energie om met jouw IT Dev expertise aan de slag te gaan. Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan hier in via onze Meetup pagina of bekijk onze Event Calendar. Heb je feedback over een gehouden Meetup, of heb je suggesties voor toekomstige meetups? Laat het ons weten, we horen graag van je op marketing@spilberg.nl