Meetup java & security testing

Push it to the limit!

meetup, recap, itdevcafe ...

Op 18 juli was het weer tijd voor de maandelijkse Meetup van het IT Dev Café van Spilberg.  Wederom hadden we ontzettend geluk met het weer waardoor tientallen Development Heroes met een opperbest humeur naar Amsterdam kwamen voor een gloednieuwe Meetup. Dit keer met het thema 'Java, Security & Property-Based Testing’.  We lieten Nanne Baars en Kenny Baas 1,5 uur aan het woord en werden meegenomen in alle ontwikkelingen omtrent Java & Testing. Benieuwd wat er werd besproken? Lees dan gauw verder! 

Nanne Baars – Automated test cases for security testing

Aan Nanne Baars de eer om de avond af te trappen. Nanne is een security expert bij Xebia met veel ervaring op het gebied van Java, inclusief Android en Spring. Daarnaast houdt hij ervan om security topics voor te leggen aan developers, hier haalt hij veel positieve energie uit. Dit is dan ook de reden waarom hij één van de projectleiders is geworden van het OWASP WebGoat project.

‘Security is an afterthought en is geen onderdeel van het ontwikkelproces.’ Met dit statement begon Nanne zijn presentatie. In de media hoor je namelijk steeds vaker verhalen over beveiligingsproblemen bij allerlei bedrijven, van klein tot groot. Aan ontwikkelteams wordt steeds vaker de eis gesteld om ‘veilige’ software te ontwikkelen. Aan de andere kant wordt er tijdens de ontwikkeling van software steeds meer gestuurd op continuous integration(CI). Zou het niet fantastisch zijn als we een aantal security tools kunnen integreren in de bouwstraat? In deze presentatie beschreef Nanne een aantal tools die eenvoudig zijn op te nemen in een bestaande bouwstraat, zodat vulnerability checking een vast onderdeel wordt. 

Kenny Baas - Improving design and code quality with property-based testing

Na de break, waarin er flink werd gediscussieerd over security testing én ijskoude biertjes/frisjes werden verorberd, mocht Kenny Baas de Meetup hervatten met zijn presentatie over property-based testing. In het dagelijks leven is Kenny Software & Test Automation Engineer bij Xebia. Daarnaast blogt Kenny op zijn eigen blog baasie.com over alle in’s and out’s omtrent property-based testing.

In zijn zéér technische, maar zeker ook interessante presentatie nam Kenny het publiek mee in de wereld van property-based testing. Wat is dit eigenlijk? Waarom is dit zo belangrijk? En hoe implementeer je dit in Java met JUnit-QuickCheck? Kenny beantwoorde alle vragen!

Hier alvast een tipje van de sluier:

  • Probeer zo veel mogelijk op een veilige en gecontroleerde manier te falen;

  • Gebruik de wetenschappelijke methode met BDD & TDD;

  • Vergeet de data, het draait om gedrag!

​Jammer dat je het gemist hebt?

Geen zorgen, er is altijd een volgende editie! Waar je sowieso op kunt rekenen? Inspirerende sprekers, en hernieuwde energie om met jouw IT Dev klussen aan de slag te gaan. Wil je op de hoogte gehouden worden van volgende (online) meetups? Schrijf je dan hier in via onze Meetup pagina. Heb je feedback over een gehouden Meetup, of heb je suggesties voor toekomstige meetups? Laat het ons weten, we horen graag van je op marketing@spilberg.nl .