Meetup Multi-paradigm programming

Recap: Multi-paradigm programming

recap, meetup, itdevcafe ...

Maandag de 25e was het weer tijd voor een IT Dev Café! Deze maand was het onderwerp multi-paradigm programming. Jarno Walgemoed en Stephan Oudmaijer namen ons mee in de wereld van Kotlin. De avond begon met een theoretisch gedeelte waarna ze ons lieten zien hoe je een GraphQL bouwt in Kotlin. Met 80 deelnemers was het een drukke avond waarin veel kennis werd gedeeld. Vandaag een korte recap van deze succesvolle editie.

Jarno Walgemoed en Stephan Oudmaijer- Kotlin enthousiastelingen

Dus, wie zijn deze mannen die ons meenemen in de wereld van Kotlin en wat is hun eigen ervaring eigenlijk met deze taal?

Jarno Walgemoed programmeert al 15 jaar in meerdere talen. Hij begon met Visual Basic, J++ en C++ maar besloot uiteindelijk dat Java de programmeertaal van zijn keuze was. Tegenwoordig is zijn favoriet, hoe kan het ook anders, Kotlin.

Stephan Oudmaijer heeft meer dan 15 jaar ervaring met Java development. Tijdens zijn carrière heeft hij verschillende talen geprobeerd zoals JavaScript, Ruby, PHP, VB, C++, Groovy, Scala en go. Hij maakt nog altijd graag software in Java maar merkt dat hij tegenwoordig toch steeds vaker naar Kotlin grijpt.

Deze twee Kotlin enthousiastelingen hebben recent de handen ineengeslagen en zijn het bedrijf Sourcelabs begonnen. Met Sourcelabs specialiseren zij zich in Agile software development waarbij ze Java en Kotlin gebruiken. Samen hebben ze bijvoorbeeld al mooie oplossingen mogen bedenken voor een grote speler in de Nederlandse e-commerce markt. Met jarenlange development ervaring en hands-on Kotlin ervaring zijn zij dé aangewezen mannen om ons meer te vertellen over Kotlin en de toepassingsmogelijkheden.

Het IT Dev Café: Een succesvolle avond met een geweldige opkomst

Rond 18:00 was het tijd om de deuren van de Nieuwe Poort te openen. Developers en enthousiastelingen druppelde binnen terwijl ze konden genieten van de livemuziek. Om 19:00 was het tijd om echt te beginnen. De mannen trapte af met het theoretische gedeelte van de avond. Voor ervaren Kotlin gebruikers voelde dit misschien wat simpel aan, maar met meer dan 80 deelnemers was het toch belangrijk om een goede basis te leggen. Door de hoge opkomst was het begin misschien niet zo interactief als we hadden gehoopt, gelukkig brandde het vragenvuur later los en ontstond er toch een levendige discussie.

Voor Jarno en Stephan was deze grote opkomst een echte verrassing, gelukkig wisten ze ons allemaal mee te nemen in hun Kotlin avonturen. Na een korte break, heerlijke burgers, pizza's en drankjes was het tijd om te kijken hoe Jarno en Stephan aan het werk gaan. Zij lieten zien hij je een GraphQL bouwt in Kotlin en vertelde ons tegen welke problemen je eventueel aan kan lopen wanneer je GraphQL gebruikt.

Benieuwd naar deze presentatie of wil je alles nog even rustig nalezen? Gelukkig wilde ze alle informatie met ons delen! Je kunt de presentatie en overige documentatie hier vinden.

Jammer dat je het gemist hebt!

Geen zorgen, er is altijd een volgende editie! Waar je sowieso op kunt rekenen? Dat we weer inspirerende sprekers, lekkere burgers, pizza's en ijskoude biertjes voor je klaar hebben staan. Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan hier in via onze Meetup pagina. Heb je feedback over een gehouden Meetup, of heb je suggesties voor toekomstige meetups? Laat het ons weten, we horen graag van je op marketing@spilberg.nl .