UX designer blog

5 video’s die je gezien moet hebben als je UX-designer bent

UX design, UI / UX

Als UX-designer ben je waarschijnlijk hartstikke visueel ingesteld. Alleen al het idee dat je een lang artikel moet lezen om iets nieuws te leren of inspiratie op te doen, zorgt ervoor dat je direct het tabblad weer sluit… Gelukkig houdt je favoriete sidekick wel van een uitdaging, wij zijn op zoek gegaan naar 5 video’s die je kunnen inspireren, motiveren en misschien zelfs iets leren. Zo hoef je geen letter te lezen om je verder te ontwikkelen.

Designing UX With Psychology

 

Dit is een video van Joe Leech over de psychologie achter het maken van keuzes in UX. Het is even een zit, maar wel een dikke aanrader!

Skills die je als UX designer moet hebben/leren

 

Laith Wallace heeft een online platform vol met UX-design video’s. Deze video gaat dieper in op welke skills je, buiten UX-design zelf, moet ontwikkelen om een top UX-designer te worden. Het is een video die je motiveert om de volgende stappen binnen je carrière te zetten.

Waarom jij teveel nadenkt over je UX/UI

Rohan Puri neemt je in deze Harvard i-lab mee in waarom je, volgens hem, je niet teveel moet vasthouden aan de UX/UI regels. Hij legt uit hoe je aan de hand van je gebruikers je UX/UI kunt testen en aanpassen om het langzaam te finetunen. Vind je deze video íetsjes te lang, scroll dan even door de comments een andere super hero heeft namelijk time stamps gemaakt met waar welk onderdeel wordt behandeld!

Snelle tips voor “personas”

 

Komen we weer met nog een Laith Wallace video, maar hij geeft gewoon echt bruikbare tips die je direct kunt toepassen! Wij merken dat het gebruiken van personas voor sommige UX-designers een uitdaging is. Niet omdat ze niet weten hoe het moet, maar wel omdat ze zich verliezen in details of geen tijd krijgen van de business om de gebruikers goed uit te denken. In minder dan 5 minuten geeft Laith zijn visie over hoe je de gebruikers moet definiëren en hij legt uit hoe dat je product verder gaat helpen.

Het geheim van geweldig Design

 

Deze TedTalk van Toney Fadell komt al uit 2015, maar wij vinden het toch de moeite waard om met jullie te delen. Met zijn talk inspireert hij om out-of-the-box te denken. Zijn voorbeelden van dingen die we nu heel normaal vinden, maar die ook ooit zijn bedacht, zetten je flink aan het denken hoe je zelf dingen kunt verbeteren in je eigen projecten.

En om je dag af te sluiten hebben we nog een heel bijzondere video die je gezien móet hebben…

The UX Designer: The movie

 

Zo, en dan kun je nu vol passie en inspiratie je pixel paranoia te botvieren op je eigen project! Ben je op zoek naar zo'n leuke klus?

Bekijk onze vacatures