IT react workflow banner

Maak je React workflow beter dit jaar met deze tools

2019 lijkt opnieuw een mooi jaar te worden voor React. Tegen het einde van 2018 werd de afstand tussen het aantal downloads van React en Angular nog groter dan in de periode daarvoor. Tijd om een ijzersterke workflow neer te zetten. Om je daar een beetje bij te helpen, heeft je favoriete sidekick de beste tools op een rijtje gezet.

Bit

Bit heeft het afgelopen jaar het leven van een hoop developers een stuk eenvoudiger gemaakt. Niet langer hoef je code tussen projecten te kopiëren/ plakken en niemand hoeft meer een library te downloaden, alleen om toegang te krijgen tot een bepaalde API.

Met bit is al je code netjes modulair opgeslagen, zo kunnen jij en je teamgenoten de code telkens opnieuw gebruiken. Daarnaast kun je ook je favoriete tools gebruiken om componenten te zoeken en toe te voegen aan je eigen projecten.

https://www.youtube.com/watch?v=P4Mk_hqR8dU

Context API in plaats van Redux

Wanneer je een lichtere optie voor Redux wilt, kun je de vernieuwde Context API gebruiken. Onder de motorkap gebruikt Redux natuurlijk ook Context API, en nu hoef je niet langer voor kleinere applicaties Redux meer te gebruiken. Wanneer je grotere apps gebruikt is Redux (of Mobx) nog altijd de voorkeursoptie.

Wil je jouw project migreren? Dan moet je zeker deze video van Handlebar Labs checken:

https://www.youtube.com/watch?v=ISgz8F9z0aM

Is dit niet de oplossing die je zoekt, maar is Redux het ook niet helemaal voor je? Statemanagement is voor veel developers het hoofdpijndossier als het om werken met React gaat. Als jij nog niet zeker weet hoe je jouw componenten wilt managen in 2019, of als je op zoek bent naar een manier om het leven van jou en je team makkelijker te maken, raden we je aan deze deep-dive van Bits and Pieces te lezen.

Static website generatoren

We dachten dat statische websites een ding uit het verleden waren, maar het afgelopen jaar maakte ze toch weer een comeback. Met handige generatoren kun jij nu supersnelle websites bouwen die draaien op html, css en JavaScript. Omdat de verschillende pagina’s van tevoren zijn gebouwd, hoeft er niets gegenereerd te worden op de server. Het grote nadeel is dat deze pagina’s de data pas inladen na het renderen en dat grote zoekmachines deze data dan dus niet meenemen in hun scan van de pagina. Dit kan negatieve impact hebben op de SEO.

Natuurlijk heeft niet elke pagina SEO nodig. Denk bijvoorbeeld aan inlogportalen, beveiligde webapplicaties of pagina’s die na een inlogscherm komen. Omdat er ook van veel simpelere hosting gebruik gemaakt wordt, is voor sommige projecten een statische pagina de beste oplossing. Maar welke generator doet precies wat jij nodig hebt? Hier vind je de 9 beste static site generators tot nu toe.

Oké dat waren onze suggesties, maar ontwikkelen doe je natuurlijk nooit alleen! Voel je vrij om jouw tips en best practices te delen in de comments.