Spilberg IT development HTML5 blog

Deze toffe games zijn gemaakt met HTML5 (en kun jij NU spelen!)

HTML, HTML5, mobile ...

Vroeger maakte men games in Flash, tegenwoordig heb je niet meer nodig dan HTML 5 en een beetje JavaScript om superleuke games te maken. Heb jij behoefte aan een kleine break? Dan is dit het blog voor jou! Wij hebben onze vijf favoriete HTML 5 games op een rijtje gezet. Enne, deze games spelen kun je best onder “inspiratie” of “onderzoek” scharen!

1.  Gods will be watching

Gods will be watching is een point-and-click game die je direct in het diepe gooit. Jij en je crew moeten 40 dagen zien te overleven met elkaar. Zorg ervoor dat iedereen op de juiste manier met elkaar omgaat, zodat je het allemaal levend tot het einde van het spel haalt…

2.   Angry Birds

Kennen we deze nog? Angry Birds was natuurlijk dé hit toen mobile gaming nog in de kinderschoenen stond. Nu kun je de populaire game gewoon vanuit je browser opstarten. En ja, het is weer net zo verslavend als toen.

3.   Cross Code (demo)

Cross Code is een echte 2D Action RPG die zich ergens in de toekomst afspeelt. Je krijgt echte retro-vibes van de 16-bit SNES-achtige look, maar de game is ver van ouderwets. De puzzels en gevechten zijn uitdagend en het verhaal sleept je al snel mee in de vreemde wereld van CrossWorlds, een fictieve MMO waar Lea (dat ben jij dus) vast komt te zitten zonder geheugen of stem. Het hele spel kun je op Steam downloaden, maar als je gewoon even wilt kijken “of het wat voor je is” is er ook een gratis demo in je browser te spelen. Wij waren na ongeveer 2 minuten overtuigd, jij ook?

4.   Bejeweled

In de categorie blast from the past en nog altijd verslavend hebben we ook Bejeweled voor je in de aanbieding. Deze game is ook terug met een HTML 5 versie, perfect om tijdens een saaie call een beetje de tijd te doden tot jij verder mag aan je project. Wees gewaarschuwd, tijdens het schrijven van dit blog waren wij weer even voor een minuut of tien afgeleid om “te kijken of het echt wel zo verslavend was”; ja dus!

5.  Tiny Rifles

Besteed je tijd en geld op de juiste manier en win de oorlog in de game Tiny Rifles. Naarmate de tijd verstrijkt krijg je meer munten, deze munten kun je inzetten om wapens en ammunitie te kopen. In deze strategische game moet je keer op keer kiezen voor de juiste balans tussen nieuwe aanwas van soldaten en een kans om je vijanden te verslaan. Je wordt direct in het diepe gegooid dus de eerste keer is misschien een beetje verwarrend, maar zodra je het spelletje doorhebt, wordt het zeer verslavend.

Mocht je nog niet zijn blijven hangen bij een van de bovenstaande games, dan horen wij graag of jij nog een andere favoriet hebt. Wij willen ons onderzoek naar deze HTML 5 games namelijk erg graag voortzetten… 

Form ID:3964