W1siziisijiwmjavmtevmzavmdgvntuvndcvmtu1l0fkb2jlu3rvy2tfmje2ntc2mzm0ich3zwnvbxbyzxnzlmnvbskuanblzyjdlfsiccisinrodw1iiiwimjawmhg2ndajil1d

To freelance or not to freelance

IT, IT Development, freelance ...

IT Development is een brede markt. Wellicht ben jij als IT Dev-professional aan het twijfelen of je behoefte hebt om te gaan freelancen. Consultant Alexander Adema werkt dagelijks met IT Development freelancers. Volgens hem zitten er verschillende voor- en nadelen aan het freelancen als IT Development professional.  

Volgens Adema moeten developers beginnen met de vraag of ze al echt klaar zijn om te gaan freelancen. “Veel developers denken al vroeg klaar te zijn om te gaan freelancen. Ze hebben echter nog niet de werkervaring om daadwerkelijk iets mee te kunnen brengen naar een opdrachtgever en verwachten dan ook nog te leren “on the job”, terwijl ze juist anderen moeten ondersteunen.” 

Salaris, vrijheid, netwerk

De voordelen van freelancen als IT Developer zijn onder meer het salaris, de vrijheid en het grote scala aan bedrijven waar je meer ervaring op kunt doen. “Door voor verschillende partijen te werken als freelance developer kom je ook in aanraking met veel andere developers, mensen, culturen en situaties, wat je bij elk volgend project nog beter maakt.” 

Binnen Spilberg werken wij dagelijks met freelance developers, dan wel developers in vast dienstverband. Waar opdrachtgevers bij vaste dienstverbanden meer tijd hebben voor een 1e, 2e en soms wel 3e kennismaking bij een klant, geldt voor freelancers dat het over het algemeen bij één gesprek blijft “Om een kandidaat te kunnen voorstellen richt mijn team zich daarom enkel en alleen op interim kandidaten. Zo kunnen we een freelancer goed beoordelen op zijn kennis, kwaliteit en werkervaringen.” 

Korte projecten 

Freelancers worden voornamelijk ingehuurd om op korte termijn projecten op te pakken. “Freelancers worden alleen om zeer specifieke redenen ingehuurd. Bijvoorbeeld omdat er een tekort is aan kennis of specialisme op een bepaald gebeid, er een developer is weggevallen of omdat een opdrachtgever een project af moet ronden. Door het grote aanbod van interim developers is het voor de opdrachtgever daarnaast ook lastig om de “juiste” kandidaat te vinden zonder al te veel tijd te verliezen.” 

Adema ziet een verschuiving in de markt met betrekking tot het aannamebeleid van freelancers. “Door de wet DBA zien wij dat bedrijven tegenwoordig minder met freelancers willen werken. De reden hiervoor is dat deze bedrijven bang zijn dat ze problemen zullen ondervinden als gevolg hiervan. Wel zie wij dat goede en senior developers op een gegeven moment voldoende ervaring hebben opgedaan om daadwerkelijk te kunnen gaan freelancen.” 

De consultant ligt kort zijn werkzaamheden toe: “Wij zijn al jarenlang bezig met het uitbouwen van ons netwerk en ondersteunen daarmee bijna alle bedrijven in Nederland. Van grotere multinationals tot MKB. Wij kunnen ervoor zorgen dat een beschikbare zzp developer een kans krijgt tussen al het aanbod dat er op dit moment is.” 

Wij gaan altijd voor de best mogelijke match tussen kandidaat en opdrachtgever. Bekijk snel onze openstaande vacatures.