Evenementen

A bit less please! How front-end developers are the new climate heroes.

Web Development = A bit less please! How front-end developers are the new climate heroes.
Terug naar evenementen
19 September 2023 16:00-17:00 OnlineMeld je nu aan
01 Webinar Spilberg Website Visual 1200x628

Front-end developer, ben jij je bewust van de impact op het milieu van de websites en webapplicaties die je ontwikkelt? Die is groot! Als het internet een land was, zou het zelfs de 4e grootste vervuiler ter wereld zijn. Green developer Nathan Waelkens laat je in dit webinar zien wat jij daaraan kan doen, zonder meteen het framework of programmeertaal om te gooien. Na dit inspirerende uur weet jij waarom jij als front-end developer de nieuwe climatehero bent!

PROGRAMMA

16:00 – 17:00 Live webinar gehost door Spilberg, Nathan Waelkens
Dit webinar wordt gegeven in het Engels.

Schrijf je nu in!

Mag het een bitje minder! Waarom front-end developers de nieuwe klimaathelden zijn.

Het internet is helaas niet zo groen als we vaak denken. Uit cijfers van carbonfootprint.com blijkt dat de gemiddelde webpagina 1,76 gram CO2 per bekeken pagina uitstoot.Bij 75 bezoekers is dat evenveel als een kilometer rijden in een dieselauto .In dit webinar leer je waarom jij als front-end webdeveloper de nieuwe ‘climatehero’ bent, die serieus impact kan maken. Je leert welke nieuwe metrics we nodig hebben om anders te kunnen kijken naar wat we ontwikkelen, zoals energiereductie per conversie. Het hoeft niet perfect, maar wel beter: laat je inspireren en ‘lead by example’!

DE SPREKER

Nathan Waelkens – green developer

Nathan is sinds 20 jaar zelfstandig webontwikkelaar. Hij had altijd al interesse in natuur en milieu, kon zich eindeloos verwonderen op zijn moestuin over kleine beestjes en de ontwikkeling van boom en plant. Toen hij een paar jaar terug ontdekte wat de uitstoot en impact van ‘internet’ was op milieu en samenleving is hij begonnen met zijn nieuwe bedrijf Bitless: less bits, more meaning. Een en ander kan namelijk wel wat efficiënter vindt hij, daarnaast - hoe we internet gebruiken is simpelweg niet sustainable. Tijdens de lockdowns heeft hij van zijn moestuin zijn werkplek gemaakt en zo kwamen twee passies mooi samen. 

In dit webinar bespreekt Nathan de noodzaak van klimaatvriendelijk ontwikkelen. Hij laat zien waar we nu staan, welke maatregelen er nodig zijn om CO2 te verminderen en hoe je dat meetbaar maakt. Ook belangrijk: de interne stakeholders. Je leert hoe je intern draagvlak creëert voor groenere keuzes. Na deze sessie heb je alle inspiratie en handvatten op zak de CO2-uitstoot van jouw digitale creaties flink te verlagen!

Schrijf je nu in!

Tags
  • Events
  • developer