Java Developer in cloud-native technologie

“Ik werk bij Nike als Java Developer niet met monolithische applicaties. We zijn hier overgestapt op snel en wendbaar coderen door taken op te breken in de kleinst mogelijke eenheden. Ik bouw daarom mee aan microservices op AWS, het Cloud-platform van Amazon.”

Java Developer in Cloud-native technologie Spilberg

Vasilis Serentellos is senior Java Developer bij Nike. “Ik heb een jaar lang bij een bank Java voor de Azure-cloud ontwikkeld. Twaalf maanden geleden stapte ik met hulp van Spilberg over naar Nike. Daar combineren ze AWS met Java Development. Een andere cloud-omgeving vroeg om verversing van mijn vaardigheden. Dat is geen probleem. Uiteindelijk kunnen alle platforms min-of-meer hetzelfde. Het grootste verschil is dat op dit moment AWS wat volwassener is dan Azure. Je kunt daarom veel makkelijker vinden wat er aan functionaliteit is en wat je ermee kunt doen.” ​

In je rol blijven groeien

Samenwerken bij Nike is een topervaring. “Dat heeft twee redenen. Voorop staat de werkomgeving. Je wordt hier niet beoordeeld op dienstjaren en ervaring op papier, maar op wat je toevoegt. Het is een vrije omgeving waarin je aangemoedigd wordt om vragen te stellen en in je rol te blijven groeien. Je krijgt ruimte om te leren.Daardoor krijg je ook meer voor elkaar. Voor wat je bijdraagt krijg je vervolgens echt erkenning en dat werkt heel fijn.” 

Van junior naar senior

Vasilis groeide in een jaar tijd uit van junior naar senior Java Developer. In die tijd ontwikkelde hij meerdere microservices. “Ik heb een shopping cart gebouwd die de hele flow van productselectie tot check-out regelt. Een andere microserviceverzamelt alle data voor de factuur en stuurt die naar onderliggende diensten door. Een derde microservice waar ik trots op ben regelt productpromoties zoals aanbiedingen.” 

Snelle ontwikkelomgeving

Ontwikkelsnelheid is de tweede reden waarom werken bij Nike goed bevalt.

“Mijn team hanteert CI/CD. We gebruiken een “develop” branch om onze wijzigingen naar een testomgeving te pushen, en een master branch om onze wijzigingen te pushen naar productie. Daardoor kun je heel snel ontwikkelen. Ik voer bijna dagelijks bijdragen en veranderingen in de productie door. Dat is een ander verhaal dan bij de bank. Daar voerde ik - bij wijze van spreken - drie wijzigingen door in een jaar.”

Ontwikkelen is een mindset

Een soepele ontwikkelomgeving en fijne collega’s bieden een perfecte mix om te blijven groeien als Java Developer voor cloud-omgevingen. Dat is belangrijk. “Technologie ontwikkelt zich razendsnel en je moet zorgen dat je bijblijft. Ik geloof niet dat er iemand is die alles weet, dus er is altijd ruimte om meer te leren. Ik ben Java Developer en ik werk met cloud-native technologie, maar in mijn kern ben ik een Software Engineer. Het gaat uiteindelijk niet zozeer om de technologie die je gebruikt, maar om de mindset waarmee je werkt. Hoe snel kun jij dingen oppikken en hoe weet je ze te gebruiken? Ik ben blij dat ze me bij Spilberg hebben gekoppeld aan een project waar die instelling tot zijn recht komt.”

Vasilis Serentellos is Java Developer bij Nike. Voor hij bij Nike begon werkte hij voor een grote Nederlandse bank. Vasilis studeerde Electrical and Computer Engineering aan de Nationale Technical University van Athene. Tijdens zijn Master aan de TU Delft heeft hij zich verdiept in Data Science, zoals Pattern Recognition, Machine Learning, Big Data, en Cyber Data Analytics. Spilberg heeft Vasilis met Nike in contact gebracht. 

Meer lezen over Spilberg en Java Development

Bespreken wat Spilberg voor jou kan betekenen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Latest Insights