Technical stack

Heb je als Java Developer genoeg aan je kennis van Java alleen? Het IT-landschap en de IT-arbeidsmarkt veranderen continu. Voor iedere professional is het goed om zich te blijven ontwikkelen. Zijn jouw skills courant en waarmee maak je jezelf breder inzetbaar? Hier vind je een selectie van de huidige ‘hot topics’ binnen software development.

Java Development - Tech Stack voor Java Developers

Hoe ziet jouw ideale stack eruit?

De programmeertalen op de JVM hebben uiteraard geen geheimen voor jou. Je maakt jezelf extra populair als Developer als je ook Scala, Kotlin of Clojure schrijft. Qua back-end frameworks is het goed om bekend te zijn met Elastic search, de Spring frameworks, Kafka, GraphQL, en ervaring te hebben met containerisatietools als Quarkus, Kubernetes en Docker. Aan de infrastructuurkant weet je de weg in AWS, Google Cloud of Azure. Maak je kennismix compleet door ook een front-end tool in je vingers te hebben: denk dan aan AngularJS, ReactJS, Vue.js of Svelte.

De soft skills van een software developer

Er komt meer kijken bij het ontwikkelen van software dan hard skills. Het tot een goed einde brengen van je projecten leunt voor een groot deel op soft skills! In de regel: hoe groter en internationaler de organisatie waarvoor je werkt is, hoe meer je die soft skills moet inzetten. Je zult je communicatieve, extraverte kant moeten aanspreken of ontwikkelen om het gesprek aan te gaan met alle betrokken teamleden en afdelingen. Dit vraagt ook om een portie geduld en begrip. Accepteer dat er tijd nodig is om alle betrokkenen tevreden te stellen en je werk goedgekeurd te krijgen. 

TESTIMONIAL: IMPACT VIA SOFT SKILLS

Java Development bij Spilberg

TECHNICAL STACK

PROGRAMMEERSTIJLEN

WAAR KUN JE AAN DE SLAG?

WAT VOOR JAVA DEVELOPER BEN JIJ?

VAST OF FREELANCE?

We komen graag in contact

BLIJF OP DE HOOGTE

Latest Insights